Vind je ware liefde

Het leven kan soms best een zoektocht zijn, zo ook de zoektocht naar je ware liefde. Die ene speciale persoon, die je leven helemaal compleet zal maken. Je droomt van een diepe verbinding, een partner die je begrijpt en accepteert zoals je werkelijk bent. Dat is ware liefde, toch?

Misschien…

Maar voor mij is er een vele grotere ware liefde. Eentje die veel belangrijker is en nóg fijner voelt dan de liefde van een ander. En dat is de liefde van jezelf.

Wanneer je op zoek bent naar de liefde van een ander, kan het zijn, dat je je geluk en vervulling buiten jezelf te zoekt 

Je wordt overspoeld met romantische films en boeken die je doen geloven dat het vinden van je soulmate dé sleutel is van jouw geluk. Maar de waarheid is dat ware liefde begint bij jezelf. Jezelf volledig accepteren, contact maken met je gevoel en daar ontzettend veel liefde voelen.

Liefde zoals champagne die door je hele lichaam heen bubbelt.

Wanneer je liefde in jezelf vindt, verandert de dynamiek in je relaties met anderen. Je bent dan niet langer afhankelijk van een ander om je echt gelukkig te voelen. Je kunt het dan gewoon volledig uit jezelf halen, hoe fijn is dat!


Dat betekent overigens niet dat je daarmee niet meer naar een partner mag verlangen. Maar het betekent wel dat die partner dan een aanvulling gaat zijn, en geen invulling meer is. Het betekent niet dat je geen romantische relaties meer nodig hebt, maar het betekent wel dat je focus niet meer volledig ligt op die partner die je zogenaamd helemaal compleet maakt.

Maar hoe vind je de liefde in jezelf? Hier zijn enkele praktische stappen die je helpen op deze reis:

1. Zelfreflectie:

Neem de tijd om jezelf echt te leren kennen. Ontdek je sterke punten, je passies, je waarden en je dromen. Wees eerlijk over je tekortkomingen en omarm je imperfecties. Zelfreflectie stelt je in staat om een diepere verbinding met jezelf aan te gaan en te begrijpen wie je werkelijk bent.

2. Zelfzorg:

Zorg goed voor jezelf op alle niveaus - fysiek, emotioneel en mentaal. Luister naar je lichaam en geef het de rust, voeding en beweging die het nodig heeft. Besteed tijd aan activiteiten die je vreugde brengen en je geest voeden. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer liefde je kunt geven en ontvangen.


3. Compassie:

Wees liefdevol en vriendelijk voor jezelf, zelfs in tijden van tegenspoed. Laat perfectionisme los en omarm zelfmededogen. Behandel jezelf met dezelfde zorg en begrip die je aan anderen zou geven. Dit opent de deur naar het vinden van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

4. Verbinding: 

Zoek verbinding met anderen vanuit een plek van heelheid, niet vanuit een behoefte om jezelf te completeren. Bouw gezonde relaties op waarin je jezelf kunt zijn en waarin je partner zichzelf kan zijn. Ware liefde bloeit op wanneer beide vrij zijn om authentiek te zijn, zonder afhankelijkheid van de ander.

5. Groei: 

Streef voortdurend naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Neem de tijd om jezelf uit te dagen, nieuwe vaardigheden te leren en je bewustzijn te vergroten. Door te groeien als individu, versterk je niet alleen je relatie met jezelf, maar ook je vermogen om liefde te delen met anderen.

Het vinden van ware liefde in jezelf is een reis die tijd, geduld en zelfontdekking vereist. Het gaat niet om het perfect zijn of het hebben van alle antwoorden, maar eerder om het omarmen van je volledige zelf en het krijgen van een diepe verbinding met je innerlijke zelf.


Terwijl je deze innerlijke liefde ontwikkelt, zul je merken dat je relaties met anderen zich op een dieper niveau ontwikkelen. Je zult in staat zijn om liefde te geven en te ontvangen zonder verwachtingen of voorwaarden. Je zult beseffen dat ware liefde niet afhankelijk is van een externe bron, maar een innerlijke kracht is die altijd bij je is.

Dus terwijl je blijft zoeken naar liefde in anderen, herinner jezelf eraan dat de essentie van het vinden van ware liefde begint bij het vinden van liefde in jezelf. Door deze innerlijke reis aan te gaan, zul je de magie van ware liefde ervaren, niet alleen in romantische relaties, maar in alle aspecten van je leven.

Onthoud altijd: jij bent dé bron van liefde die je zoekt

Liefs Myra

Ps: Hier zijn manieren om met mij samen te werken:

Over de schrijver
Reactie plaatsen