Nieuwe maan 19 mei

Zoals je in mijn blog over de volle maan al kon lezen, hebben we een intense tijd achter de rug. Hoe heb jij de afgelopen periode ervaren? Het was een periode waar dingen onthuld werden, die (lang) verborgen zijn gebleven. Een beladen tijd, waar je emoties flink konden stromen.

Wat heb jij van de afgelopen periode geleerd en ervaren? 

Heb jij -net zoals ik- het jaar tot nu toe ervaren als een rit op een supersnelle trein? Maanden waarin er veel uitdagingen waren, waar je tegen veel groeistukken bent aangelopen en waar veel is gebeurd?

Vandaag -19 mei- is het nieuwe maan. De nieuwe maan is een nieuwe start.

De nieuwe maan is het moment elke maand wanneer de lucht donker is en de maan zich tussen de aarde en de zon bevindt. De zijde die in de schaduw ligt, is naar de aarde gericht. Dus de zon schijnt niet zijn licht op de maan en er is geen reflectie, dus je kunt het niet zien.


De hemel in donkerder in de nacht en als symboliek kun je denken aan een lege ruimte. Een lege ruimte waarin je je intenties kunt zetten en die gedurende de maancyclus groeien (met als hoogtepunt de volle maan). Neem even de tijd om terug te kijken hoe je het niet meer wilt en hoe je het wél wilt (en hoe je dat wilt gaan bereiken).

De nieuwe maan staat vandaag in stier.

Het thema van de maand gaat over... plezier, comfort, veiligheid, geaard zijn, genieten, ontvangen, je innerlijke gevoel van waarde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en weer in contact komen met genieten van het leven. 

Het is jouw uitnodiging, om intenties te zetten voor deze nieuwe (maan)maand. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Het vraagt je om even in stilte een moment voor jezelf te pakken en te reflecteren.

Wat zou je neer willen zetten de aankomende maand? Wat zou je willen bereiken? Schrijf het op. En hou er rekening mee dat het met stier allemaal draait om sensualiteit en plezier!

Het is het enige ontvankelijke teken in de dierenriem, wat betekent dat het bedoeld is om te ontvangen. 

Dat is de taak van Stier. Het gaat er niet om dat je eropuit gaat en manifesteert en zo hard werkt dat je jezelf uitput. Het is een beetje als de honing, en je laat alles naar je toe komen. Je laat alles de bij zijn.


Weet en voel wat je waard bent. Ervaar je eigenwaarde en dat jij goed bent, precies zoals je bent. Wat natuurlijk ook zo ontzettend belangrijk is in relaties en je op deze manier ook de juiste relatie aan gaat trekken. Als dat nog niet zo goed lukt, dan is de challenge Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn van aankomende week een mooi moment. Je schrijft je hier gratis in.

Sta vanavond even stil en kijk naar jezelf. 

Ben je voortdurend kritisch op jezelf en beoordeel je jezelf? Of bekritiseer je jezelf, haal je jezelf naar beneden en hoor je vaak een veroordelende stem naar jezelf. Stier tolereert dat niet.

Dus een mooi moment om dit te veranderen. Hoe kun jij je eigen gedrag, gewoontes en gedachtes in relatie tot jezelf veranderen? Zodat je positiever en liefdevoller naar jezelf bent. Hoe kun je van jezelf, je belangrijkste prioriteit maken? Welke behoeftes kun je van jezelf beginnen te vervullen? Waar verwaarloos je jezelf misschien nog? Misschien kan je wat meer zelfzorg in je dag/week brengen, zodat je gevoel van welzijn groter wordt. Misschien kan je even checken waarmee /waaraan je veel energie verliest, en daar concreet wat aan gaan doen. 

Hoe kun je je eigen behoeften beginnen te vervullen en dat tot je belangrijkste prioriteit maken? Waar geef je te veel van jezelf dat je jezelf verwaarloost en jezelf niet verwent met wat je plezier en vreugde brengt?

 Stier heeft ook een schaduwzijde: egoïstisch zijn. Je herkent dat je in de schaduwzijde van stier zit, wanneer je je tot overdreven tot, toegeeft aan je verlangens. Kun je minder controlerend en bezitterig zijn ten opzichte van dingen en mensen... en beginnen te begrijpen wanneer je uit angst vasthoudt?

 Nog wat mooie vragen om jezelf te stellen vandaag:

  1. Hoe breng ik meer stabiliteit in mijn leven?
  2. Wanneer voel ik mij het meest comfortabel?
  3. Wat kan ik doen om me iedere dag even te aarden? Welke commitment maak ik hierin met mezelf?
  4. Hoe verbind ik me met mijn sensuele kant?
  5. Welke simpele dingen brengen mij geluk en comfort?


Een mooi ritueel voor nieuwe maan in stier:

Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen (tip: de challenge Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn aankomende week, of kom naar een van mijn transformatiedagen). Zelfliefde is extra belangrijk nu. Een mooi ritueel is het badritueel (je kunt hier ook een voetenbad van maken wanneer je geen bad hebt).

Begin met het creëren van een fijne sfeer. Zet je favoriete muziek op, steek kaarsjes en wierrook aan en schenk jezelf een lekker drankje in. Voeg wat lekkers toe aan het bad. Als je hebt, is het heerlijk om rozenblaadjes of lavendel aan je bad toe te voegen. Neem plaats in bad en sluit lekker je ogen. Ontspan, doe een meditatie of luister naar de muziek.

Laat je ademhaling dan stromen naar je hart. Het kan fijn zijn om er een zacht licht bij te visualiseren. Laat het zachtjes stromen naar je hart en laat de liefde stromen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen