Het is heel mooi om terug te kijken zodat je kan zien waar dit ‘mis’ is gegaan.
Hoewel het natuurlijk niet zo simpel is van; dat doe ik de volgende keer gewoon even anders. Er is vaak een reden waarom je bepaalde dingen hebt geaccepteerd. Er zit een lading van patronen, negatieve overtuigingen, innerlijke (kind)pijn en/of systemische lading onder. Dus wanneer je ziet van jezelf dat je in relaties (gemakkelijk) over je grenzen heen gaat, dan weet je dat er werk aan de winkel is.

Waar komt het vaak vandaan?
Je bent opgegroeid op een bepaalde manier en door je ouder(s) opgevoed. Wanneer jouw emoties en/of gevoelens wat minder van belang waren, dan leer je al vroeg dat jij er eigenlijk niet doe doet. Dat is natuurlijk niet de bewuste boodschap van je ouders geweest, maar zo kan het onbewust wel voor jou gevoeld hebben. Jij mocht bijvoorbeeld niet (lang) boos zijn of je mocht niet huilen. Of de emoties van je ouders waren zo aanwezig, dat jij als kind maar een stapje naar achteren hebt gedaan.
Voel je direct al; hier wil ik meer over weten? -->>Door hier te klikken, vind je onze gratis toolsHet emotionele brein van een kind is nog niet volledig ontwikkeld.
Je patroon zal zich ontwikkelen en jij weet als het ware niet beter dan dat je jezelf buiten jezelf zet. Omdat je ‘afstand’ hebt gedaan van je gevoel, weet je ook niet meer goed om hier contact mee te maken. En wat gebeurt er wanneer je geen contact kan maken met je gevoel? Dan voel je dus niet. En wanneer ik dan even koppel naar je grenzen aan kunnen geven: hoe kun je je grenzen aangeven wanneer je geen contact kan maken met je gevoel? Praktisch onmogelijk…

Wanneer je vervolgens in je volwassen leven relaties krijgt, zit je in je eigen patroon met de bijbehorende overtuiging. Wanneer die is dat jij eigenlijk er toch niet zo toe doet, zul je ook handelen. Omdat je wel heel graag de liefde en de aandacht van de ander wil en niet gewend bent om te handelen vanuit de overtuiging dat je er wél toe doet, zal het zo uitpakken dat jij dingen accepteert, die je eigenlijk helemaal niet zou moeten accepteren.
Zo accepteer jij het bijvoorbeeld dat iemand op een bepaalde manier met je omgaat, zodat hij maar wel bij je blijft. Achteraf denk je dan, dit had ik niet moeten pikken. Maar dat heb je wel gedaan. Omdat je de liefde zo graag wilde ontvangen.
Het goede nieuws is, je kunt leren om je grenzen te ontdekken en te waarborgen. Daarom is het goed om naar je vorige relaties te kijken.
1. Tip 1: Waar ging het mis?
2. Wat zit hieronder?
3. Verwerken van de pijn, verdriet, boosheid en eventueel trauma & kindpijn
4. Veranderen van je gedrag
5. Ontwikkelen van zelfliefde
Bijvoorbeeld:
Een man zou om 20.00 uur bij je thuis komen. Je verheugt je er super op. Je hebt je mooi opgemaakt, mooie kleren aan en lekkere wijn gekocht. Om 21.00 uur is hij er nog niet. Je appt waar hij blijft en hij zegt dat hij even werd opgehouden en er over een half uurtje is. Even van een afstandje bekeken:
Een man komt een uur te laat en laat het je niet weten. Vervolgens moet jij hem zelf appen en geeft hij aan dat hij er over een half uur is. Kortom; anderhalf uur later.

Wat zou een vrouw doen die niet zoveel zelfliefde voelt?
Zij zou gewoon heel aardig blijven doen, en deze man gewoon nog ontvangen. Zelfs als het 22.00 of 22.30 uur wordt. Waarom? Ze wil zo graag de liefde en de aandacht, dus dan maar over haar eigen grenzen heen.Wat zou een vrouw doen die heel veel zelfliefde voelt?
Niet gemakkelijk, maar zo door blijven gedaan is al helemaal niet gemakkelijk. Om je de eerste stap te laten zetten, wil ik je graag helpen.
-->>Door hier te klikken, kom je direct uit bij onze gratis tools
Tot snel!
Groet, Myra