Ervaring van Saela
Myra de Wildt
29 oktober 2021 

Ervaring van Saela

Lieve Myra, 


Begin dit jaar ben ik het traject:  "van liefdespijn naar gelukkig zijn",  gaan volgen bij Myra, nadat ik gebroken en zonder enige levenslust achterbleef na mijn relatie met een narcistische partner. Zonder veel verwachtingen stapte ik hierin, omdat ik iets wilde doen om me minder depressief te voelen. Na deze maanden kan ik volmondig zeggen dat een training bij Myra echt het mooiste cadeau is, wat je jezelf kunt geven. Myra is een prachtige en lieve vrouw, die empathisch is en met veel levenservaring haar kennis en enthousiasme overdraagt, waardoor de training superfijn is om te volgen en je enorm gemotiveerd wordt om steeds meer te leren en begrijpen over jezelf.

Na het traject Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn, kwam voor mij een dag, dat je ineens voelt dat alle modules samenvallen en je jezelf realiseert, dat je liefdespijn is veranderd naar gelukkig zijn!

Voor mij was dat de dag dat de bel ging en ik mijn narcistische ex-partner voor mijn deur zag staan. Daar was ik al heel lang bang voor, eigenlijk sinds ik het contact verbroken heb sinds begin dit jaar.  Hij liet er geen gras over groeien en zei: "ik hou van je, ik mis je en wil je terug". Ik schrok enorm en voorheen zou ik meteen uit mijn cirkel gestapt zijn, maar nu zei ik duidelijk en standvastig dat dit geen optie meer is.

Ik voelde me rustig en zelfverzekerd. Hij heeft het heel slecht gehad afgelopen jaar zonder mij, hoor ik hem zeggen. Ik luister en vertel dan hoe de afgelopen tijd voor mij ook erg moeilijk was, maar daar is geen reactie op en hij vraagt of ik in het weekend mee ga uit eten. Nee zeker niet,  is mijn duidelijke antwoord. Deze nieuwe vrouw wil je ook niet, denk ik bij mezelf.

De training van afgelopen maanden gaat door mijn hoofd. Ik ben dat onzekere meisje met kindpijn en laag zelfbeeld niet meer, die beter voor de ander zorgt dan voor zichzelf. Het boek van Robin Norwood, met als titel: als hij maar gelukkig is, is een gesloten boek.

Ik heb enorm hard gewerkt aan mezelf, kindpijn, patronen en overtuigingen, triggers, begrijpen hoe parentificatie, co-dependentie verweven zitten in mijn leven. Het was een ontdekking om terug te gaan tot mijn vroege jeugd en de patronen te herkennen, mijn kindpijn onder ogen te zien, te begrijpen en voor dat meisje alsnog te gaan zorgen. Zoveel is er veranderd de afgelopen tijd.  Ik ben een volwassen, zelfverzekerde vrouw geworden. Blij met mezelf, en ik kan eindelijk naar mezelf kijken zonder oordelen. Ik zie mijn ogen, die weer stralen, als ik in de spiegel kijk.

When you start taking care of yourself, you start feeling better,
you start looking better and you even start to attract better.
It always starts with you. Take real good care of yourself.

Dit traject heeft me zoveel gebracht, dat ik me afvraag hoe mijn pad gelopen zou zijn zonder deze training. Dan zou er niets veranderd zijn en ik zou keer op keer in dezelfde valkuil blijven vallen en niet snappen waar dat lege, onbestemde gevoel in mezelf vandaan komt. Ik zou ongelukkig blijven en pijn en angst zouden mijn verdere leven beheersen.

Zo dankbaar ben ik voor dit keerpunt in mijn leven, waarbij ik nu vol vertrouwen de toekomst tegemoet ga en zeker weet dat er mooie dingen en mensen op mijn pad gaan komen. Waarbij ik geloof in mezelf en verbinding, respect voor elkaar, gelijkwaardigheid en gehoord worden in een gezonde relatie met een lieve, nieuwe partner, maar geldt ook voor familie, vrienden en werk.

Lieve Myra, ik ben je zo dankbaar dat je jouw kennis en ervaringen met ons hebt willen delen en ik hoop dat er nog veel meer sterke en mooie vrouwen gaan kiezen voor deze mooie, nieuwe weg naar zelfliefde en transformatie

Liefs, Saela
Over de schrijver
Myra de Wildt
Reactie plaatsen