Dé tips om je ex los te laten
Myra de Wildt
29 augustus 2020 

Dé tips om je ex los te laten

Een scheiding is nooit leuk. Je hart is gebroken en je moet iemand vergeten waar je je leven mee hebt gedeeld. Hier komen een hoop emoties bij kijken. Liefdesverdriet kan een grote invloed hebben op jouw leven en zelfs op je immuunsysteem. Maar hoe kun je je ex nou het beste loslaten? In dit artikel kom je door middel van een aantal handige tips te weten hoe je het snelst over je ex heen komt.

Tip 1: Gun jezelf genoeg tijd om je partner te vergeten

Na een scheiding kun je een hoop pijn en verdriet ervaren. Dat is niet zo gek. In de periode dat je verliefd bent, worden er namelijk stofjes aangemaakt in je hersenen die jou een gelukkig gevoel geven. Zodra de verliefdheid over is, stopt jouw lichaam ook met het aanmaken van deze stofjes en kun je je erg rot voelen. Geef jezelf daarom de tijd en ruimte om alles te verwerken en je lichaam weer te laten wennen aan het gebrek van deze stofjes.

Je leven verandert en om dit weer op de rit te krijgen, kost nou eenmaal tijd. De partner waarvan je jarenlang hebt gehouden, verdwijnt uit je leven en dat laat een gat achter. Op dit moment is realisatie het belangrijkste. Jullie relatie is niet voor niets uit gegaan. Bedenk je waarom het is stuk gelopen en wat je geleerd hebt uit deze situatie. Realiseer je dat je partner niet meer terug komt en accepteer het feit dat jullie relatie over is.

Tips om jouw ex los te laten

Tip 2: Neem afstand van de spullen die je aan je partner doen denken

Een scheiding is niet makkelijk. Zeker het verwerken ervan is een van de moeilijkste dingen. Wanneer je dan nog constant geconfronteerd wordt met spullen die je aan je partner doen denken, wordt dit er niet makkelijker op. Daarom is het belangrijk dat je afstand neemt van de dingen die je herinneren aan je partner.

Ook foto’s waar je partner op staat of die je doen herinneren aan momenten samen, kun je beter weg doen. Je kunt het als het waren vergelijken met ongezond eten zoals koek. Wanneer je dit in huis hebt en je ervan bewust bent dat het in de kast ligt, is de verleiding vele maten groter om het te gaan eten dan wanneer het niet in je huis aanwezig is. Hetzelfde geldt voor de spullen van je partner. Wanneer je er constant mee geconfronteerd wordt, is de verleiding groter om terug te vallen in oude patronen. Ruim daarom dus alle spullen op die je aan je partner doen denken.

Tip 3: Maak tijd voor leuke dingen

Het is belangrijk na een scheiding dat je niet blijft hangen in je verdriet. Je ex loslaten blijft altijd moeilijk, maar er komt een moment dat het tijd is om weer leuke dingen te gaan doen. Ga met vrienden op pad, ga sporten of zoek een nieuwe hobby. Ben je een tijdje geleden gestopt met een oude hobby, pak deze dan weer op! Hierdoor verleg je de focus van je verdriet naar iets positiefs. Door meer tijd te besteden aan andere activiteiten ben je minder bezig met je verdriet.

Tips om jouw ex los te laten

Zoek dus de vrolijke dingen op in het leven. Je kunt ook een leuke film gaan kijken of muziek luisteren waar jij jezelf vrolijker door gaat voelen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat muziek een grote invloed op heeft op jouw stemming. Je kunt ook juist helemaal ontspannen. Door bepaalde mindfulness oefeningen te doen, word je relaxter en kun je beter emoties van je afzetten. Het vermindert piekeren en zorgt dat je met minder stress door het leven kunt gaan.

Tip 4: Stel jezelf weer open

Dit klinkt misschien gek en kan al wat snel aanvoelen, maar door weer te gaan daten kun je jezelf een stuk beter voelen. Doe dit wel alleen als je er echt klaar voor bent en je genoeg tijd voor jezelf hebt genomen. Als je zelf nog ongelukkig bent, kun je een ander namelijk niet gelukkig maken. Door te gaan daten ben je niet meer gefocust op je ex en ontmoet je nieuwe mensen.

Na een scheiding kan je zelfvertrouwen ook wat beschadigd zijn. Door je weer open te stellen naar anderen ga je jezelf ook een stuk meer gewaardeerd voelen, omdat de persoon waarmee je op date bent interesse in je toont. Op deze manier voel je je weer gewild. In het begin zal het gek aanvoelen om weer single te zijn, maar dat betekent niet dat je jezelf moet afsluiten voor een ander. Een scheiding is namelijk geen teken van falen. Je faalt pas als je je niet meer open stelt voor een ander en je geen liefde meer toe laat in je leven.

Heb jij advies nodig tijdens of na jouw scheiding?

Wil je je ex loslaten, je break-up of scheiding verwerken of wil je meer balans in je leven? Door middel van live en online coaching ondersteun ik jou met alle liefde. Interesse? Plan dan een gratis interesse gesprek in!

Over de schrijver
Myra de Wildt
Reactie plaatsen