De partner die je aantrekt, is een reflectie van hoe je naar jezelf kijkt
Myra de Wildt
21 januari 2022 

De partner die je aantrekt, is een reflectie van hoe je naar jezelf kijkt

BAM! Lekkere binnenkomer hé...

Maar echt, iemand komt niet voor niets op je pad. Ik geloof erin dat "verkeerde liefdes" op je pad komen, omdat je nog iets te leren hebt. Omdat je nog iets mag zien, mag werken aan bepaalde stukken en vanuit hier kan groeien. Wanneer jij van binnen groeit, dan zal je automatisch andere partners aan gaan trekken.

Wanneer je wel eens een training of webinar van mij gevolgd hebt, heb je me dit vast al horen zeggen. Zou een vrouw die 100% van zichzelf houdt een relatie hebben met een getrouwde man? Blijven wachten op een man die zich (emotioneel) niet wil binden? Bij een man blijven die alleen maar voor één ding langskomt? Of in een relatie blijven zitten met een man die narcistische trekken heeft en haar dagelijks kleineert? 

Het antwoord is nee .....


Een vrouw die 100% van zichzelf houdt zou tegen deze mannen zeggen, "doei" en helemaal achter haar keuze staan. Ze zal niet meer trappen in zijn mooie woorden, ze zal niet meer gaan voor een geweldige nacht vol vuurwerk en ze zal voor stag gaan wanneer hij haar van alles beloofd. Want ze weet, over 2 weken is het weer hetzelfde en ik ben écht meer waard dan dit.

Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is; "hoe krijg je zelfliefde".

Helaas is daar niet zo één antwoord op te geven omdat zelfliefde krijgen alles te maken heeft met je gevoel. Wanneer je geen contact meer hebt met je gevoel, hoe kun je dan van jezelf houden? Praktisch onmogelijk ....

Vaak heeft het ontbreken van zelfliefde te maken met trauma (groot of klein) wat je nog niet verwerkt hebt. 

Hoe voelde jij je vanochtend toen je opstond?

Heb je erbij stilgestaan of ben je gewoon op de automatische piloot uit bed gestapt en ben je zo je ochtendroutine ingestapt? Wat deed je toen je in de spiegel keek? Heb je écht naar jezelf gekeken? Doe je dat überhaupt wel eens, écht naar jezelf kijken? 

Echt naar jezelf kijken in de spiegel betekent niet naar jezelf kijken en zien hoe je eruit ziet. Het betekent om jezelf echt diep in je ogen aan te kijken. Contact maken met de échte jij. Met jouw kern. Met je ziel. 

Wat zeg je tegen jezelf, wanneer je in de spiegel kijkt? 

Let daar de aankomende dagen eens op. Ben je jezelf continu aan het bekritiseren? Of praat je lief tegen jezelf? 


Wat je zegt tegen jezelf, ga je geloven. Je hersenen kennen het verschil tussen waarheid en fantasie niet. Hoe cool is dat dus. Je kan jezelf dat laten geloven wat je wil. Dan kun je maar beter iets goeds over jezelf geloven toch! 

Dit is een “simpele” stap in zelfliefde, positief tegen jezelf praten. Ik zet simpel tussen aanhalingstekens, want als je het zo leest lijkt het misschien simpel, maar je zult merken dat het zo simpel nog niet is. 

Ga je de uitdaging aan?

Om (nog) meer zelfliefde voor jezelf te creëren? Het kost je 1 tot max 5 minuten, dat heb je wel over op een dag toch?

Kijk jezelf diep in de ogen aan terwijl je voor de spiegel zit of staat. Je hoeft verder niets te doen, alleen jezelf in je ogen aan te kijken.      Doe dat minimaal 1 minuut. Zet de wekker zodat je het echt 1 minuut volhoudt. Verder hoef je niets te doen, maak alleen contact met jezelf. 

Let er eens op wat je tegen jezelf zegt wanneer je jezelf in de spiegel ziet en daag jezelf uit om alleen maar positieve dingen tegen jezelf te zeggen     en vervolgens te lachen naar jezelf. Het maakt niet uit of je het gelooft of niet, maar doe het en doe dit minimaal 30 dagen lang. 


Wil je graag nog meer leren over het ontwikkelen van zelfliefde? 

En wil je begrijpen waar jouw patronen vandaan komen, zodat je ook snapt hoe het komt dat je steeds maar weer in de ‘verkeerde’ relaties terecht komt? Ik nodig je graag uit voor de gratis online training of de masterclass “Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn”.

-> Klik hier wanneer je meer informatie over de training wil 

Ik kijk ernaar uit!

Ps: NIEUW! "Het geheim van óók succesvol zijn in de liefde". Een gratis videoserie, speciaal voor succesvolle vrouwen die álles voor elkaar hebben, maar in de liefde steeds maar tegen de verkeerde partners aanlopen Ontvang ‘m hier

Over de schrijver
Myra de Wildt
Reactie plaatsen