Je eigen toekomst schrijven
Myra de Wildt
20 maart 2020 

Je eigen toekomst schrijven

Ik was 16 jaar en ik vond mezelf dik en heel erg lelijk

Zelfs zo lelijk, dat ik spiegels af kon plakken, beter keek ik niet naar mezelf. Ik voelde ook veel verdriet en kon uren huilen. Waarom? Geen idee, het voelde gewoon zo, het leven deed pijn. Uiteindelijk werd het op een ‘depressie’ gegooid en kon ik starten in de molen van psychologen.

Wat zijn we nu een stuk verder. ‘Mindset’ was toen nog niet zo populair. Er was nog geen online wereld waar je gemakkelijk boeken kon vinden, blogs kon lezen of coaches kon vinden. Toch was er 1 psycholoog die me iets heel goeds bijbracht. En ook al was zij geen mindset-coach, haar tip ging wel over de kracht van de gedachten.

Wanneer ik nu naar foto’s van mezelf van vroeger kijk, begrijp ik niet wat ik zo ontzettend afzichtelijk aan mezelf vond. Maar ik begrijp wel hoe ik me kon voelen, zoals ik me voelde. Wat gebeurd er namelijk wanneer je lelijke dingen tegen jezelf zegt? Zeg het maar vaak genoeg, je gaat het vanzelf geloven.

Wat je jezelf ook vertelt, je gaat het als waarheid aannemen

Het gaat jouw verhaal zijn. Je hersenen weten het verschil niet tussen de waarheid en fantasie, ze gaan vanzelf geloven wat jij ze de hele dag vertelt. Dus toen ik mezelf de hele dag door vertelde hoe lelijk ik wel niet was, ging ik dat vanzelf geloven en ging ik mezelf uiteindelijk ook enorm rot voelen.

Het vervelende van een negatief verhaal, is daarnaast niet alleen dat je het denkt, maar dat je het daarnaast ook gaat voelen. Helaas zorgen negatieve gedachten, niet voor positieve gevoelens. Dus wanneer je negatieve gedachten hebt, kun je er zeker van zijn dat je je uiteindelijk ook negatief en slecht gaat voelen.

Terug naar de tip van de psychologe. Zij vertelde mij -toen ik 16 jaar was- al dat ik door mezelf iets anders te gaan vertellen, ik dit uiteindelijk ook zou gaan geloven en zou gaan voelen. Ze vroeg me of ik vanaf dat moment, alleen nog maar positieve dingen tegen mezelf wilde zeggen wanneer ik in de spiegel keek. Je eigen toekomst schrijven eigenijk…

En hoewel ik de eerste keren echt over mijn nek ging, bleef ik het volhouden. Net zolang tot er écht wat gebeurde. Niet dat ik in mezelf ineens een model zag, maar ik werd wel milder naar mezelf. Van mezelf echt oerlelijk vinden, ging ik zien dat ik er eigenlijk best wel leuk uit zag. Alleen maar door mezelf een ander verhaal te vertellen, want ik zag er echt niet anders uit.

De kracht van het verhaal wat je jezelf vertelt….

De afgelopen jaren ben ik me niet alleen gaan verdiepen in de kracht van de hersenen, maar ook in de kracht van verhalen. De verhalen die je jezelf vertelt, net zoals mijn psychologe me destijds leerde hoe ik mijn zelfbeeld kon veranderen. Want als het zo is dat onze hersenen geloven wat jij ze vertelt, dan kun je ze maar beter een goed verhaal vertellen.

De waarheid is pas waarheid, wanneer dat het verhaal is wat je vertelt. En wat je jezelf vertelt, ga je geloven en ga je voelen. Wat je voelt, ga je zijn.

– Wie ben jij ?
– Welk verhaal vertel jij jezelf?
– Welk verhaal ben jij gaan geloven?
– En is dat nog wel een verhaal waar je in wilt geloven?
– Het verhaal wat je wilt kiezen?
– Het verhaal wat je wilt leven?

Want je hebt altijd een keuze. Nu, op dit moment. Een keuze om jezelf het verhaal te gaan vertellen wat je graag wilt geloven.

Ik help je graag op weg met een simpel stappenplan “Je eigen toekomst schrijven”:

1. Schrijf op welk verhaal je jezelf op dit moment vertelt
(je kunt dit op 1 of meerdere gebieden van je leven doen)

2. Lees het rustig na en voel of ervaar of dit nog wel het verhaal is, waar jij je goed bij voelt
Een verhaal waarmee je veel uit je leven haalt. Een verhaal waar je happy mee bent en een verhaal waar je trots op bent.

3. Schrijf op welk verhaal je liever zou willen leven?
Wat is het verhaal van jouw ideale leven?

4. Naar aanleiding van dit verhaal, schrijf je in een paar zinnen duidelijk op, die de key van jouw verhaal is
Deze hang je ergens zichtbaar op (of prent je in je hoofd).

Een voorbeeld
Voorheen:
“Ik ben waarschijnlijk niet leuk genoeg ofzo, daarom vind ik geen man. Alle leuke mannen zijn ook nog eens altijd bezet en als alleenstaande moeder is daten ook wel erg lastig.”

Nu:
“Ik ben een fantastische vrouw en een geweldige catch voor mijn droomman. Er zijn genoeg beschikbare goede catch mannen die heel graag een relatie met mij willen.”

5. Vertel jezelf dit verhaal vervolgens meerdere keren in per dag
Net zolang tot je het gelooft en vooral voelt!

Wanneer jij meer jij bent, de jij die jij graag wilt zijn en diep in je hart ook bent…
Dan ben jij meer vrouw.
Dan mag jij meer zijn.
Dan zul je meer ontvangen.
En zal het leven zachter voor je zijn.

Vertel jezelf het verhaal waar jij blij van wordt. Van die mooie, lieve vrouw die je bent. Een prachtig persoon met een prachtig spiegelbeeld. Een vrouw met kracht en vol liefde.

Love yourself each day a little bit more… Veel succes met je eigen toekomst schrijven!

-x- Myra

Over de schrijver
Myra de Wildt
Reactie plaatsen