Dit was mijn meest foute man
Myra de Wildt
02 februari 2021 

Dit was mijn meest foute man

De rode draad in mijn leven was heel lang ‘liefdespijn’. Wat heb ik veel op m’n bordje gehad.

In dit blog deel ik het verhaal van de meest foute man die op mijn pad is gekomen

Met een tikkeltje ironie toegevoegd 😉

Ik noem hem voor het gemak even John. John kwam ik tegen in een discotheek, toen ik net naar huis wilde gaan. Hij sprak me aan en vroeg mijn nummer. Hij leek alles mee te hebben. Goede kop, afgetraind lichaam, mooie lach, z’n woordje klaar en een ondeugende blik in zijn ogen. En zo paste hij ook wel in het hokje van een ‘foute man’.

Ik gaf hem toch mijn nummer. Denkend, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, misschien is hij wel anders. De eerste keer dat we wat gingen drinken, gingen in mij al mijn alarmbellen af. Maar ik luisterde er niet naar, want ik mijn hoofd klopte alles gewoon.

Les 1: volg altijd je alarmbellen gevoel

Al kun je het niet rijmen met je hoofd, jouw gevoel klopt altijd (maar daar was ik me toen dus nog niet bewust van).

We hadden een super leuke en gezellige avond en het leek (op die alarmbellen na) allemaal te kloppen. Hij zette me thuis af en we eindigde de avond met een fantastische zoen! Oh ja, want in dat rijtje met geweldige eigenschappen, hoorde ook nog de meest lekkere lippen. De dagen erna bleef ik allemaal lieve appjes van hem krijgen en hij kwam zelfs ‘spontaan’ langs. Dat vond ik toen nog super lief. Hij gaf zelfs heel duidelijk aan (de tweede keer dat hij mij zag) geen seks te willen, want ik was meer waard dan dat (typische smooth talk van de foute man).

Les 2: laat een man je nooit thuis afzetten wanneer je alarmbellen al af zijn gegaan

Als hij je thuis afzet, weet hij dus waar je woont. Opzich niets mis mee, maar het “type foute man” zal dan spontaan voor je deur staan. “Oh wat lief” denk je op dat moment misschien, maar eigenlijk is het best onbeschoft. Een gedegen kerel neemt je eerst een paar keer mee uit op date en vraagt van tevoren netjes of hij langs kan komen. Hij zal niet vrij dominant ineens aanbellen en er maar vanuit gaan dat het jou uitkomt.

En ik snap het, in deze tijd is het allemaal wat anders. Maar spreek dan in ieder geval bij hém thuis af. Dus ja, vanaf dat moment kwam hij eigenlijk steeds spontaan langs. Een afspraak maken was er niet bij, laat staan dat we ergens heen gingen. Leuke avonden volgen. Gezellig drankjes doen samen, leuke gesprekken voeren, lachen en natuurlijk geweldige seks.

“Zie nou wel” zei mijn hoofd!
Die alarmbellen, die sloegen nergens op, alles was perfect.

Maar toen begonnen er vreemde dingen te gebeuren. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat hij op vakantie ging naar Amerika. Maar toen ik hem een appje stuurde op het moment dat hij nog in het vliegtuig had moeten zitten, kreeg ik gewoon 2 vinkjes. Toen hij mij de volgende dag belde om me een fijne Kerst te wensen en ik heb terug belde omdat de lijn verbroken werd, ging de telefoon gewoon over zonder dat ik de ‘buitenlandse toon’ hoorde.

Foute man

Daar gingen de alarmbellen weer. Was hij dan toch die ‘foute man’? M’n vriendinnen verklaarde me voor gek en vonden dat ik echt teveel doordacht.

Les 3: vriendinnen zijn geweldig! Maar jouw intuïtie is meer waard dan het advies van wie dan ook

Soms moet je dus gewoon vertrouwen op jezelf en geen advies aan een ander vragen.

Toen kwam het telefoontje… Het “daar heb je de bevestiging van mijn alarmbellen telefoontje”.

“Hoi met Tanja. Je kent me niet en het is misschien een beetje raar dat ik bel, maar ik heb het gevoel dat we dezelfde persoon kennen, dus ik vroeg me af of je op dit moment met iemand aan het daten bent.”

Ik gaf aan dat dat zo was en ze vroeg of ze mocht weten wie dat was. Omdat ik voelde dat hier iets niet klopte, zei ik: “John”. En daar kwam de aap uit de mouw. John was haar vriend. In de periode dat hij zogenaamd in Amerika was, waren zij afscheid aan het nemen van het kindje wat zij had verloren. Hij woonde in haar huis, reed in haar auto en die baan die hij zei te hebben had hij ook niet.

En oh ja, de armband die ik onlangs van hem had gekregen en die ik vol trots op m’n Instagram had gepost; die was van haar

Ik viel van m’n stoel. Eerst was er enorme woede. Daarna kwam het verdriet. Hierna het gevoel van vernedering. En tenslotte de negatieve gedachten dat het nooit eens goed kon gaan met mij in de liefde. Ik was wéér in de armen van een foute man gevallen.

Les 4: de liefdespijn die je vaak voelt, heeft helemaal niets te maken met dat het nooit goed kan gaan in de liefde

Je intuïtie niet volgen is gewoon nooit zo’n goed idee. Dus wat ik hier kreeg, was een deur in m’n gezicht na het niet volgen van mijn gevoel. Waarom doen we dat toch? Ons toch inlaten met een man die helemaal niet goed voor ons is?

De foute man…
De man die toch geen relatie wilt
De man die zich niet wilt binden
De man die niet goed voor je is in de relatie
De narcistische man
En ga zo maar door…

Dat is het, oh zo grote verlangen naar aandacht en naar de liefde

Je wilt het zo graag, dat wanneer iemand zich aandient die ook maar een beetje lief voor je is, eigenlijk zo bij je naar binnen mag. En daar val je in oude patronen en allerlei dingen waar je last van hebt. Relatieverslaving, liefdesverslaving, codependent gedrag, bindingsangst of verlatingsangst.

Ingewikkelde termen voor eenzelfde probleem: het gaat niet al te lekker in de liefde. Vaak gevolgd door de oorzaak van heel graag geliefd willen worden door de ander. En daardoor vaak de verkeerde relaties aantrekken, omdat je beoordelingsgraad niet geweldig is. De antenne van ‘ik kan aandacht krijgen’ is groter dan de antenne van ‘maar wel van de juiste man’. Hoe zou het leven voor je zijn, wanneer de antenne van ‘de juiste man aantrekken’ groter is dan de antenne van ‘ik kan aandacht krijgen’?

Want -en dan vervolg ik even mijn verhaal- het is bij mij uiteindelijk anders gegaan. Doordat ik begon met een innerlijke reis. Ik kreeg de spiegel, hoe het kwam dat deze mannen steeds op mijn pad kwamen. Een gebrek aan zelfliefde en het missen van aandacht van mijn vader in mijn jeugd.

Ik erkende mijn pijn en keek mijn angst volledig aan

De angst van altijd alleen achter te blijven. De angst dat er nooit iemand van mij zou houden En de angst dat er niemand op mijn pad zou komen. Door contact te maken met mijn innerlijke kind, heelde ik de oh zo diepe wonden die open lagen. En gaf ik mezelf hierdoor zo ontzettend veel liefde.

Ik zag waar mijn heftige gevoel van afwijzing vandaan kwam en hoe dat zich uitte in zowel bindings- als verlatingsangst in relaties. En ik leerde hoe ik in relaties me niet hoefde te laten leiden door deze angst, maar hoe ik vanuit mijn kwetsbaarheid naar dit stuk toe kon gaan. Waardoor ik niet meer ging reageren als een kind in een relatie, maar als een volwassen vrouw.

Tot de liefste en leukste man die ik ken op mijn pad kwam. En dat is natuurlijk lang niet zo’n smeuïg verhaal als wat ik hiervoor vertelde

De man die altijd naar me luistert
De man die er altijd voor me is
De man die stabiel is, waardoor ik ook stabiel ben
De man bij wie ik 100% mezelf kan zijn, en die me leuk vindt met al mijn gekkigheden
De man de trouw is
De man die lief is
En de man die ook nog eens ontzettend knap is

Een einde aan de extreem hoge pieken, dat wel. Maar daarmee ook aan de nog diepere dalen. Hoog op een berg staan en daar blijven staan, bevalt me eerlijk gezegd veel beter dan super snel op de piek van de berg komen en de volgende dag met een snelheid van 200km per uur weer naar beneden in een diep dal denderen.

Waar ik nu ben, daar kan jij ook komen!

Mag ik je uitnodigen voor de Masterclass of mini-training “Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn”?
–>> Je schrijft je hier gratis in

Jouw reis naar de gelukkige en liefdevolle relatie. Want het kan echt. Het enige wat jij hoeft te doen, is je ervoor openstellen en ervoor gaan.

Want wanneer je niets doet, zal er ook niets veranderen in je leven

Over de schrijver
Myra de Wildt
Reactie plaatsen