Vrouwen cirkel

Cacao Ceremonie

Vrouwen cirkel

Cacao Ceremonie

Cacao is een zacht maar heel krachtig plantmedicijn wat erom bekent staat dat het je hart opent. Het werkt dan ook sterk op je hartchakra, waardoor je snel en dieper bij je gevoel komt. Lekker even uit je hoofd, en naar je lichaam.


Ceremonies worden al duizenden jaren ingezet. Door onder andere de Maya's voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding.


Cacao wordt in Midden en Zuid-Amerika beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. Daarnaast ontgift het ook nog eens je lichaam en je ziel en krijgt je immuunsysteem er een enorme boost van. Het is een prachtig middel om dichter bij je gevoel en in je hart te komen.

Het is heel mooi voor jou, wanneer je verlangt naar 

een diepgaande verbinding met jezelf 

Terug naar je Bliss! 

Door de cacao kom je dichterbij je emoties. Hierdoor kan je emotie loskomen en/of juist weer gaan stromen. Het kan een intens gevoel van blijdschap geven en het heeft een helende werking op je lichaam. Zo ontgift het je nieren je lever. Het verminderd je stress en het heeft een positief effect op je geluks hormomen. 

Tijdens de ceremonie ben je omringt door andere vrouwen en samen gaan we de cacao drinken. Vervolgens hoef je helemaal niets. Je sluit je ogen en laat je leiden naar waar de cacao je wil brengen. Het is heel zacht en liefdevol. Je kunt het zien als een hele diepe ontspanning die je dicht bij jezelf en bij je hart brengt. 


De ceremonie wordt begeleid door meditatie, muziek en energietransmissie. Het is een prachtig cadeau om jezelf te geven om een avond écht de ruimte voor jezelf te nemen

Waarom cacao? 

27 september
€97,-
19.00 to ongeveer 21.30 uur
Noordereinde 58, 1243 JJ 's-Graveland

(Tussen Bussum & Hilversum)

€ 97-

De cacao die ik gebruik is van ceremoniële kwaliteit, gekweekt op een biologische boerencoöperatie genaamd Öko-Caribe in de Dominicaanse Republiek. De boeren ontvangen vier keer de marktprijs van cacao, waardoor ze een duurzaam inkomen voor zichzelf en hun gezin kunnen verdienen. De cacao wordt vervolgens handgemaakt in Amsterdam.

Hoe ziet zo'n avond er precies uit? Ik ga niet alles met je delen, want een voor een stukje magie ✨ is het soms ook nodig dat je niet alles weet. Maar in grote lijnen: Voor we gaan beginnen, leg ik je meer uit over de cacao en wat je kan verwachten. Om even te landen, begeleid ik je in een live meditatie waarna ik de cacao klaar ga maken. Deze drinken we gezamenlijk en dan mag je je overgeven aan het moment. Lekker liggen en even alleen maar zijn. Er wordt mooie muziek afgespeeld, die ervoor zorgt dat je op een diepe manier met je gevoel in contact komt.
Ik ondersteun dit proces met muziekinstrumenten en energietransmissie. Ik tune in op jouw lichaam en voel wat het nodig heeft. Door energietransmissie begeleid ik jou om je fysieke en/of emotionele blokkades op te lossen en los te laten. Hiervoor hoef jij niets te doen, behalve te ontvangen. 
Ik heb hartklachten, kan ik dan meedoen?

Cacao kan werken als hartversterkend medicijn (het is in medisch onderzoek aangetoond dat het ‘t risico op cardiovasculaire ziekten verlaagd). Maar omdat de cacao direct werkt op de bloedsomloop en zorgt voor een versneld hartritme, is het tegelijkertijd een extra risico voor mensen met hartproblemen. Het kán daarmee onprettig zijn. 


Je zou wel mee kunnen doen en een kleinere hoeveelheid kunnen drinken óf thee drinken (en dan de cacao ruiken en een beetje proeven) en dat je dan alsnog de ceremonie meemaakt. Dat is ook al heel fijn en rustgevend. Het gaat namelijk niet alleen om de cacao, maar om de hele ceremonie die ik erbij geeft in combinatie met de energietransmissie. Heb je hartklachten of andere klachten, geef het na je aanmelding dan altijd even aan. 


Ik slik medicijnen, kan ik dan meedoen? 

Je kan het beste een e-mail sturen naar contact@myradewildt.nl en aangeven welke medicatie je neemt. Ik kan je dan advies geven. Doorgaans geldt bovenstaande (hartklachten). Je kunt dus altijd mee doen, ook zonder cacao te drinken. 

Is het eng en ga ik dingen zien? 

Omdat cacao een plantmedicijn is, vergelijken mensen het met ayahuasca. Cacao is echt niet te vergelijken met ayahuasca omdat het geen psychedelisch effect heeft. Cacao is echt heel zacht, vrouwelijk en hartverwarmend. Je gaat geen dingen zien.


Heb je wel eens ayahuasca gedaan, ga dan niet met deze verwachting de ceremonie in. Het is echt een andere ervaring. Het is een ervaring van rust, vrouwelijkheid, zachtheid, liefde en zijn. 


Mag ik een vriend(in) meenemen? 

Dat mag, zij kan zich ook gewoon aanmelden via deze pagina. Doorgaan organiseer ik vrouwencirkel cacao ceremonies, gericht op vrouwen dus :) Soms organiseer ik ook ceremonies met mannen erbij, dit wordt dan expliciet aangegeven.