Een burn-out door de

stress van je relatie

Alles komt eruit

Een burn-out door de

stress van je relatie

Een burn-out door je (ex)relatie?

Er wordt nog maar weinig (h)erkenning gegeven aan een burn-out door een relatie. Toch raken steeds meer mensen opgebrand door hun (ex) relatie. Dit heeft een dieperliggende oorzaak.  In je relatie word je bijvoorbeeld geconfronteerd met het feit dat je je grenzen niet of moeilijk aan kunt geven.


De ander gaat er dan makkelijk overheen en daardoor geef je jezelf onvoldoende ruimte. Dit kan op den duur verstikkend werken. Er is immers geen ruimte meer voor jou en je hebt jezelf onder laten sneeuwen. 


Dit gebeurt ook maar zelden alleen in je relatie. Ook in je werk en in vriendschappen loop je hier tegenaan. 

Stress op de werkvloer

Of je partner triggert je op bepaalde punten zo erg, dat je weer voor een stuk naar je jeugd wordt gebracht. Daar zit onverwerkte kindpijn, wat getriggerd wordt door je partner. Dit kan heel pijnlijk en emotioneel zijn.


Wanneer je dit niet verwerkt, kan de relatie met je (ex) partner erg veel pijn gaan doen. Ook een scheiding of een breuk brengt emotioneel zo veel met zich mee, dat je op een bepaald punt helemaal op kunt zijn. Zo op, dat je niet meer in staat bent om te werken.

9 van de 10 keer is de oorzaak te herleiden naar je kindertijd. Onverwerkt jeugdtrauma zorgt er vaak voor dat je over je grenzen heen gaat, onvoldoende zelfliefde hebt, verkeerde partners aantrekt en vaker met liefdespijn te maken krijgt. Dit heeft niet alleen invloed op je liefdesleven, maar dat heeft ook z'n weerslag op je werk. Ook hier ben je niet in staat om je grenzen aan te geven. 


Op een gegeven moment is alles te veel en kun je niet meer. Je voelt je opgebrand en misschien kom je zelfs wel in een burn-out terecht. Dan is het goed om professionele hulp in te schakelen, zodat je kan werken aan jezelf, weer lekker in je vel gaat zitten en je op je werk weer goed kunt functioneren. 

Stress op de werkvloer

Wist je dat een gemiddelde burn-out 242 dagen duurt? Je kunt je dus voorstellen dat jouw ziekteverzuim jouw werkgever veel geld kost . Gemiddeld kunnen de verzuimkosten bij een burn-out oplopen tot wel € 120.000 per zieke medewerker aan verzuimdagen per jaar.


Hiernaast loopt de werkdruk voor jouw collega's op, wat ook voor hun stress-klachten kan veroorzaken. Het is voor een werkgever daarom belangrijk dat je weer snel aan het werk gaat (en dat is voor jou natuur. Zij gingen je voor

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Als je echt gelukkig wil worden, dan is deze training echt TOP!"

"Myra kwam in mijn leven op het moment dat ik recht op een burn-out afstapte. Ik ben haar traject gaan volgen en ik kan niet anders zeggen dan dat het mij zo veel inzichten heeft gebracht. Ik ben zo ontzettend blij met de stap die ik gemaakt heb.  De inzichten die ik gekregen heb, liggen op het vlak van mijn onverwerkte kindpijn


Liefde geeft je vaak de allermooiste spiegel. Maar het is niet altijd de makkelijkste… Vaak raakt de ander je namelijk in je kind pijn. Ik heb best wat ervaring met persoonlijke ontwikkeling maar dit programma is zo compleet!  


Ik heb dit traject ook met mijn huisarts besproken en ook zij vindt het helemaal top wat wij allemaal doen en staat versteld van de snelheid waarmee ik belangrijke inzichten heb gekregen. 


Myra combineert alle dingen die van belang zijn, zij beperkt zich niet tot 1 aandachtsgebied. Zij geeft jou zoveel inzichten en handreikingen hoe je daarmee om kan gaan. Dus als jij echt aan jezelf wil werken, open staat voor zelfreflectie, als je echt gelukkig wil worden, dan is deze training echt TOP! "

Marieke

Vergoeding door je werkgever

Wanneer je in een burn-out zit, ben je niet in staat te werken. Is het gelukkig nog niet zover, maar hik je er wel tegenaan?
Dan is het risico er dat wanneer je zo doorgaat, je op korte termijn uitvalt. Het is in beide gevallen daarom raadzaam om je (bijna) burn-out aan te pakken. Hiervoor bieden wij het 'van liefdespijn naar gelukkig zijn' traject aan. Dit is een intensief traject waar je 1-op-1 coaching & therapie krijgt, online lessen en groepslessen. In dit programma pakken we de wond aan. Je verwerkt je kindpijn, doorbreekt patronen en overtuigingen,
werkt aan zelfliefde en het stellen van je grenzen en het ontwikkelen van een sterke positieve mindset. 


Vaak betalen werkgevers dit traject voor je, zodat je weer sneller in staat bent om te werken.
In sommige gevallen kun je een traject betalen vanuit het opleidingsbudget wat je van je werkgever krijgt. 


Wil je overleggen en advies ontvangen? Neem dan hieronder contact met me op: